Zakres usług

Doradztwo

1. Audyt lokali usługowych pod względem wymagań sanitarno-
higienicznych

2. Audyt lokali usługowych pod względem wymagań instalacyjnych (instalacja wodno-kanalizacyjna, elektryczna, gazowa, wentylacyjna)

Projekty

1. Inwentaryzacje lokali na potrzeby przygotowania koncepcji i/lub
kompleksowego projektu technologicznego

2. Koncepcja technologiczna zaplecza gastronomicznego*

3. Kompleksowy projekt technologiczny**

4. Uzgodnienia projektów technologicznych z rzeczoznawcami ds.
sanitarno-higienicznych, a na życzenie Inwestora również rzeczoznawcami ds. BHP i PPoż.

Realizacje

1. Nadzór nad inwestycją, tj. sprawdzenie poprawności wykonania lokalu
zgodnie z projektem technologicznym

2. Inwentaryzacja lokalu po wykonaniu wszelkich prac budowlanych na
potrzeby zamówienia mebli i urządzeń gastronomicznych

3. Pomoc w doborze firmy realizującej wyposażenia gastronomiczne

* zakres koncepcji technologicznej:

1. zaplanowanie układu funkcjonalnego pomieszczeń zgodnie z wymaganiami sanitarno-higienicznymi, GMP/GHP/HACCP
2. dobór i lokalizacja urządzeń oraz mebli technologicznych.

** zakres kompleksowego projektu technologicznego:

1. zaplanowanie układu funkcjonalnego pomieszczeń zgodnie z wymaganiami sanitarno-higienicznymi, GMP/GHP/HACCP
2. dobór i lokalizacja urządzeń oraz mebli technologicznych
3. dokładny opis lokalizacji (w pionie i w poziomie) przyłączy wodno-kanalizacyjnych na rysunku
4. dokładny opis lokalizacji (w pionie i w poziomie) przyłączy elektrycznych na rysunku
5. dokładny opis lokalizacji (w pionie i w poziomie) przyłączy gazowych na rysunku
6. opis technologiczny zawierający:
 
a. przedmiot opracowania
b. materiały wyjściowe do opracowania
c. zakres działalności
d. opis procesów technologicznych
e. opis zatrudnienia
f. opisowe wytyczne dla branż (wodno-kanalizacyjnej, elektrycznej, gazowej, wentylacyjnej)